TFG Producció i reproducció de la masculinitat hegemònica en les festes de bous de Pedreguer

TFG Producció i reproducció de la masculinitat hegemònica en les festes de bous de Pedreguer

El TFG del politòleg i sociòleg René Gil Cortés està obert i pot descarregar-se gràcies al repositori de TFG i TFM de Sociologia Valenciana.

⚠ Recorda citar l’autor i el nostre repositori si l’utilitzes en les teues investigacions!

Gil, R (2024). Producció i reproducció de la masculinitat hegemònica en les festes de bous de Pedreguer (La Marina) [TFG]. Universitat de València. Repositori de La Comarca Científica.

TFG Producció i reproducció de la masculinitat hegemònica en les festes de bous de Pedreguer (La Marina)

Resum del TFG de Sociologia de René Gil Cortés

Este TFG busca mirar amb la perspectiva de gènere, des de les masculinitats, les festes de bous al carrer de les comarques valencianes, però concretament, el cas de Pedreguer (La Marina). Des de l’anàlisi crítica del discurs, es planteja una metodologia que vol problematitzar les relacions generitzades que es produïxen i reproduïxen dins de i amb la festa.

Producció i reproducció de la masculinitat hegemònica en les festes de bous de Pedreguer (La Marina)

A este treball es porta a terme una revisió en perspectiva de gènere de les festes de bous de Pedreguer, intentant establir la relació entre la masculinitat i la festa. Així doncs, l’objectiu que es perseguix és comprendre la producció i reproducció de la identitat masculina, en el context de les festes de bous de Pedreguer, mitjançant els discursos de les persones participants. En esta investigació es fa ús de la metodologia qualitativa, concretament s’utilitzen les tècniques de grups focals, entrevista i observació integral per a l’anàlisi crítica del discurs, i altres fonts secundàries quantitatives i qualitatives que ho reforcen. Els bous són una festa popular arrelada des de fa molts segles, una festa que impregna la identitat de Pedreguer i ompli d’emoció la seua gent, però amaga una iniqua dinàmica de reproducció de les desigualtats de gènere sobre la qual cal centrar la mirada i reflexionar. Al llarg de la investigació s’arribarà a la conclusió que l’existència d’un relat masculí podria estar excloent la resta d’identitats de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més

7772