Arantxa Jansen Pamblanco

Arantxa Jansen Pamblanco

Arantxa Jansen Pamblanco

Arantxa Jansen Pamblanco

📌
Horta Sud


606984672

📧
arantxajansen@gmail.com

Arqueòloga. Llicenciada en Història per la Universitat de València en el 2002, ha participat en diverses excavacions col·laborant amb la Universitat de València des de 1997, cobrint diferents períodes històrics: des de poblats neolítics a Penàguila, passant per assentaments del bronze a Burgos, ibers en jaciments com Kelin (Caudete de las Fuentes) o el Tos Pelat (Montcada), romans a l’Horta Vella (Bétera) o El Grau vell (Sagunt). També ha excavat en el context d’arqueologia urbana en diferents jaciments (la majoria d’època baixmedieval) a la ciutat de València.

La seua relació amb l’antropologia la va iniciar en 1997, mitjançant el curs «Antropologia Física. Edat i Sexe en l’esquelet humà» (Sevilla) i el seminari «Arqueologia funerària romana: una aproximació interdisciplinària» (València).

En el 2012, va realitzar el Màster Universitari en Arqueologia a la Universitat de València i va centrar el seu TFM en «La ceràmica ibèrica als col·leccions del museu nacional de ceràmica i arts sumptuàries Gonzalez Martí», creant una base de dades, on va inventariar la ceràmica ibèrica a través d’una identificació, descripció, localització geogràfica i cronològica i posterior documentació gràfica, determinant així la funcionalitat i cronologia de les 310 peces que conformen la col·lecció.
Des del 2019, treballa al costat de l’equip Arqueoantro mitjançant la localització, excavació i exhumació de fosses comunes relacionades amb el període del Franquisme.


Especialitats: Arqueologia forense.

One comment

  1. Pingback: Debat Eleccions 2023 | Una mirada des de les ciències socials

Comments are closed.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més