La Comarca Científica

Treball Social Valencià

Què és el Treball Social? Què estudia? Per a què serveix? És possible estudiar la carrera de Treball Social en les Comarques Valencianes? En La Comarca Científica podràs trobar la resposta a totes estes i moltes altres preguntes sobre el treball social en general i el treball social valencià en particular.

A continuació podràs trobar tot el contingut produït per nosaltres pel que fa a esta ciència social:

  Buscador de treballadors/es socials valencians:

  Generic filters
  Filtrar per ciència
  Científics/es socials
  Antropòleg/a
  Criminòleg/a
  Economista
  Geògraf/a
  Historiador/a
  Politòleg/a
  Psicòleg/a
  Sociòleg/a
  Treballador/a social

  Què és el treball social?

  A través de la disciplina acadèmica del Treball Social i de la resta de ciències socials que emprem a La Comarca Científica, analitzàrem el canvi i el desenvolupament social, la cohesió social i l’enfortiment del teixit social i associatiu dels pobles, barris i ciutats de les comarques valencianes. Quan parlem de Treball Social, ho fem de justícia social, de drets humans, de responsabilitat col·lectiva i del respecte a la diversitat cultural, ètnica i identitària.

  Els treballadors i treballadores socials aporten un valor afegit per a organitzar i capacitar la població amb la finalitat que puga ser motivada per a la participació social. Al mateix temps, formen part d’equips interdisciplinaris que treballen per a millorar la qualitat de vida de la població a través de processos socioeducatius. Dos trets característics que fan d’esta ciència social un MUST en el projecte de La Comarca Científica. La ciència social ha de servir per a millora el nostre entorn i al mateix temps, cada disciplina ha de ser útil per a les altres.

  En este espai utilitzarem el Treball Social com una eina d’estudi per a analitzar i descriure la realitat social valenciana. Novament, dintre de la societat de la desinformació, apostem per les escoles de pensament enfront de les línies editorials, per l’especialització científica abans que pels periodistes ‘tot-terreny’. Fem ús de la ciència social per a combatre negacionismes i fake news.

  Què estudia el treball social?

  En construcció…

  Quin és el seu mètode d’estudi?

  En construcció…

  Treball Social

  On podem estudiar treball social?

  En construcció…

  Eixides professionals de treball social

  En construcció…

  El treball social valencià

  Entre els referents del Treball Social Valencià comptem amb diferents perfils que han nodrit el camp de la disciplina des de diferents vessants pràctiques i des de diverses mirades analítiques, com Anna García Momfort en l’àmbit rural de la Mancomunitat Comarca Els Ports, Victoria Belis Herreras en l’àmbit urbà de Sagunt i Mª Asunción Martínez-Román des de l’acadèmia. Anna García és diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona i treballadora social amb una dilatada experiència en la Mancomunitat Comarcal Els Ports que pertany a les comarques de Els Ports, l’Alt Maestrat i el Baix Maestrat a les comarques del nord. Reconeguda pel Consejo General de Trabajo Social com a treballadora social experta en els serveis socials d’àmbit rural, especialment en entorns marcats per la baixa densitat demogràfica, l’alta dispersió geogràfica i el risc de despoblament.

  Per la seua part, María Asunción Martínez és Doctora en Sociologia per la Universitat d’Alacant, Màster en avaluació en treball social i serveis socials en la mateixa universitat, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i diplomada en Treball Social per la Universidad del País Vasco. Ha estat treballadora social en excedència de la Diputació d’Alacant, membre de la IFSW (International Federation of Social Workers) i ha sigut professora al Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant. La seua trajectòria professional i d’activista ha estat centrada en la defensa del Treball Social com a disciplina científica, els Serveis Socials públics i els models d’intervenció front a la pobresa i l’exclusió social. Així mateix, va ser nomenada vocal del Consell Assessor de Sanitat i Serveis Socials del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social en 2019. 

  Victoria Belis és treballadora social dels serveis socials de Sagunt (Camp de Morvedre) i ha estat professora associada del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València de 2007 al 2017. Va ser la primera treballadora social en arribar a cap de secció en l’administració local amb en 1995. És coneguda des del món professional per la seua contribució als serveis socials municipals, precursora de projectes formatius com el Màster en Gestió de Serveis Socials o el Màster en Mediació Familiar. Al llarg de la seua trajectòria professional, la seua contribució ha estat guardonada per nombrosos premis com el X Premi Estatal del Consejo General de Trabajo Social en l’any 2022, ha rebut la medalla de plata de l’Ajuntament de Sagunt.

  Cercador de professionals valencians del treball social

  En construcció…

  Altres espais on trobar treballadors/es socials valencians

  En construcció…