David Bernabé Gil

David Bernabé Gil

David Bernabé Gil

David Bernabé Gil

📌
Baix Segura


610214836

📧
david.bernabe@ua.es

Catedràtic d’Història Moderna de la Universitat d’Alacant. En les seues recerques, majoritàriament centrades en l’antic Regne de València, s’ha interessat fonamentalment per la dinàmica de les relacions de poder establertes entre l’administració real i les elits territorials i municipals durant l’etapa foral, tant en els seus aspectes polític-institucionals com econòmic-socials.
Així mateix, ha conreat la història agrària del Baix Segura en l’edat moderna des d’un vessant eminentment social, amb especial referència a la configuració del règim senyorial, a l’evolució de les estructures de la propietat de la terra i a la conformació històrica dels regadius i de la jurisdicció d’aigües.
Més recentment, ha incorporat a estes línies de recerca, altres relatives a la noblesa valenciana, a l’abast dels procediments d’inspecció municipal desenvolupats per la Corona, a l’articulació del sistema polític-administratiu representat per la Governació foral i al personal que va servir en esta última institució.

Especialitats: Societat del Baix Segura.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més