Carlos Fuertes Muñoz

Carlos Fuertes Muñoz

Carlos Fuertes Muñoz

Carlos Fuertes Muñoz

📌
València Ciutat


639259406

📧
carlos.fuertes@uv.es

Doctor en Història Contemporània i Màster en Investigació en Didàctiques Específiques (Especialitat Didàctica de les Ciències Socials) per la Universitat de València. Actualment és Professor Contractat Doctor en el Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la UV i Coordinador del Màster en Professor/a d’Educació Secundària (Especialitat Geografia i Història) de la UV.

Especialista en història social i de l’educació sota la dictadura franquista, s’ha interessat per les actituds de la societat davant la dictadura, per l’impacte sociocultural de la repressió i per la recepció del projecte educatiu franquista. És autor del llibre Viviendo en dictadura. La evolución de las actitudes sociales hacia el franquismo (2017), i, juntament amb Alberto Gómez Roda, coautor de El Tribunal de Orden Público en el País Valenciano. Testimonios de la represión y el antifranquismo (2011). Així mateix, és coeditor i coautor del llibre No solo miedo. Actitudes políticas y opinión popular bajo la dictadura franquista (1936-1977) (2013).

Ha investigat sobre els manuals escolars, les fonts orals o la formació del professorat, publicant diversos articles i capítols de llibre sobre aquests temes. La seua atenció actual es dirigeix a la construcció d’identitats col·lectives (nacionals, polítiques, de classe i de gènere) a través de l’ensenyament de les ciències socials, amb un especial interès pel tractament educatiu dels temes socials conflictius i, en particular, de la història recent d’Espanya.

És membre de diversos projectes de recerca i innovació educativa, així com de la coordinadora de l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, des de la qual ha treballat en diversos projectes de divulgació en col·laboració amb ajuntaments, diputacions, administració autonòmica i centres escolars.


Especialitats: Història contemporània, Franquisme, Memòria, Didàctica de la Història.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més