Diego L. Fernández Vilaplana

Diego L. Fernández Vilaplana

Diego L. Fernández Vilaplana

Diego L. Fernández Vilaplana

📌
Alcoià


637390892

📧
diego1873@yahoo.es

Diego L. Fernández Vilaplana és professor de Geografia i Història a un centre públic d’Alcoi (IES Andreu Sempere). Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i Diploma d’Estudis Avançats en Comunicació Interdisciplinària per la Universitat de València.

Va obtenir el títol de Màster a “La España contemporánea en el contexto internacional” per la UNED, actualment cursa el doctorat en Història a la Universitat d’Alacant i està elaborant la tesi doctoral sobre la insurrecció internacionalista del 1873 a Alcoi, sota la direcció d’Alicia Mira Abad i Lluís Torró Gil. Compatibilitza la investigació sobre la Revolució del Petrólio amb l’organització de la seua efemèride, en el 150è aniversari, i la recuperació de la memòria del moviment obrer.

Una síntesi del seu treball de fi de màster “El levantamiento obrero más importante del siglo XIX”, tutoritzat per Lucía Rivas Lara, ha estat publicat a Rafael Fernández i Rosa Ana Gutiérrez (eds.), Del siglo XIX en el XXI: XIV Congreso de la AHC (2019). A més, ha publicat diversos articles sobre el tema: “La utopia en el banquillo de los acusados”, Disjuntiva, 1-1(2020); “La infàmia d’Alcoi de 1873”, Eines, 29 (2021), o “La invención de los soñadores. Sobre marxistas y anarquistas en 1873”, Nuestra Historia: revista de la FIM, 14 (2022).

L’Ajuntament de Selva (Mallorca) ha publicat la comunicació “Francesc Tomàs Oliver, un selvatgí a l’aixecament internacionalista d’Alcoi” a I Jornades d’estudis locals del municipi de Selva (2022), escrit juntament amb Gabriel Vich Vidal. I l’Institut Obrer de València ha editat un facsímil de Juan Botella Asensi amb introducció de Diego L. Fernández: Vindicatoria de Albors i rèpliques anarquistes (2023).

A més, ha participat de la redacció i difusió del projecte educatiu No Oblidem. República, guerra i repressió a l’Alcoià i el Comtat del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina.


Especialitats: Història Comtemporània, Moviment Obrer, Anarquisme.


Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més