El Punt. Espai de Lliure Aprenentatge | Reportatge

El Punt. Espai de Lliure Aprenentatge | Reportatge

El Punt és un espai atípic ubicat al centre de València, una mena de biblioteca on podem trobar tot tipus d’informació i documentació sobre els moviments socials en general i valencians en particular. El centre està construït des de l’autoorganització social i comunitària i busquen construir, recopilar, generar i reflexionar sobre altres formes possibles de vida. Elena Tamarit s’apropa al centre de la ciutat per a descobrir la seua història i conéixer els seus integrants i les activitats que realitzen.

En La Comarca Científica volem conéixer la seua #Experiència.

Què és El Punt. Espai de Lliure Aprenentatge?

El Punt és una biblioteca (llibres, cartells, pamflets…) i un centre de formació i documentació sobre els moviments socials vinculats principalment a la ciutat de València i l’Horta, però també d’altres comarques valencianes, de la resta de l’Estat i fins i tot de l’estranger. Alberguen material vinculat amb col·lectius feministes, okupes, antimilitaristes, ecologistes, antifeixistes i altres vessants antagonistes. El seu objectiu, entre moltes altres qüestions, és conservar tot eixe material i difondre’l.

‘Viruta’ en un dels moments del reportatge.

Entrevista a membres de El Punt | València Ciutat – Ciutat Vella

En esta ocasió, a la secció Experiències de La Comarca Científica, coneixem alguns dels integrants de El Punt que treballen al barri Ciutat Vella de València, al carrer Garcilaso. Conversem amb Paco Collado, ‘Gus’ i ‘Viruta’.

A continuació podeu llegir algunes de les preguntes que sorgiren durant el reportatge:

Preguntes d’Elena Tamarit

  • Conta’ns amb les teues paraules què és este espai dedicat als moviments socials, a la nostra memòria històrica… // Com naix i de quina manera ha influit la teua formació en història en tot este recorregut?
  • És impossible parlar d’este espai i no parlar de la gentrificació que pateixen alguns barris de València. Estem en el centre històric, una zona molt explotada turísticament, on és freqüent passejar pels carrers i vore cartells amb queixes d’un veïnat asfixiat pels preus dels lloguers, per la turistificació… I ací està El Punt, que escapa a les garres de la mercantilització… Com esteu vivint este procés?
  • Què feu des d’El Punt?
  • Defeneu l’autogestió, posant en pràctica mecanismes d’acció i democràcia directa… podríeu donar-me més detalls sobre la vostra manera d’organitzar-vos?
  • Quin impacte heu tingut sobre la gent del barri i de la ciutat després de XX anys de vida?
  • Què ens pots contar sobre la bibliografia que atresoreu quant a la nostra història, els moviments populars…? Teniu algunes joies de les quals esteu especialment orgulloses?
  • Organitzeu cinefòrums, presentacions de llibres, rutes per la València anarquista, falles populars…
  • Des de La Comarca Científica trobem dificultats per a difondre iniciatives vinculades a les ciències socials, des de la sociologia, l’antropologia, la història… Com arribeu a la gent?
  •  Si et projectes en el temps… Com veus el futur d’El Punt?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més