Les preferències d’inclusió social i l’ocupació al País Valencià

Les preferències d’inclusió social i l’ocupació al País Valencià

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Argente-de la Oliva, N., Baeza-Rivera, A., Domínguez-Romero, Z., Fernández-Puchol, A. I Luque- Cabello, C. (2024). Les preferències d’inclusió social i l’ocupació al País Valencià. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e7.


Resum

El tòpic sobre “solo el pueblo salva al pueblo” condueix a voler conèixer si existeix relació de classe segons l’ocupació i les preferències d’inclusió social. A partir d’aquesta premissa, es podria considerar que, per exemple, les ocupacions corresponents a les classes socials més baixes prioritzen l’acció referida a l’ajuda de la recerca de treball, mentre que en el cas de les classes altes aquesta preferència seria pràcticament nul·la. Seguint aquesta línia, s’han comprovat mitjançant estadístics (chi quadrada, V de Cramer i els residus corregits tipificats) diverses hipòtesis que relacionen l’ocupació amb les mesures prioritàries d’inclusió social, amb les dades facilitades del Baròmetre de 2021 de la Generalitat Valenciana.
Mitjançant les proves pertinents, es conclou que efectivament hi ha relació de classe entre les “mesures per a la inclusió social” i l’ocupació, que indiquen que les prioritats d’inclusió social són diferents per a treballadors, empresaris i la classe de serveis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més