Raquel Huete Nieves

Raquel Huete Nieves

Raquel Huete Nieves

📌
Alacantí


649659073

📧
r.huete@ua.es

Professora Titular d’Universitat. Llicenciada i doctora en Sociologia per la Universitat d’Alacant i diplomada en Turisme per l’Escola Oficial de Turisme de Madrid, fins a la seua incorporació a la universitat va treballar en diverses empreses relacionades amb el sector turístic i amb la recerca social.

Des del Departament de Sociologia I de la Universitat d’Alacant ha impartit les seues classes en els Graus de Sociologia i de Turisme. És investigadora de l’Institut Universitari de Recerques Turístiques.

Ha format part d’equips de recerca dirigits per diferents professors d’universitat espanyoles i estrangeres i participat vora 50 projectes de R+D competitius, projectes europeus i contractes de recerca. Ha sigut investigadora principal en diversos projectes i Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana de 2016 a 2018.

Aquest treball ha quedat plasmat en més de 40 articles editats en revistes científiques i capítols en llibres col·lectius. També ha sigut la co-editora de dos llibres i l’autora única d’una monografia de recerca. Pertany als consells editorials de diverses revistes especialitzades en turisme: Investigaciones Turísticas, El Periplo Sustentable i Dimensiones Turísticas, entre altres.

Aquesta activitat es completa amb mig centenar de ponències presentades en congressos nacionals i internacionals. A més, ha participat en més de 20 conferències relacionades amb el turisme, diverses vegades com a ponent convidada.

Col·labora en les xarxes internacionals com a la Red de Investigación Turística (RIT) o Necstour. Ha sigut investigadora o professora convidada en el Tecnològic de Costa Rica, la Universiti Sains Malaysia, Lancaster University (Regne Unit), Göteborgs Universitet (Suècia), Università della Calàbria (Itàlia), Universidad Autónoma del Estado de México, Universidad de Especialidades Turísticas (Equador), Universidade do Algarve (Portugal) i Stavanger University (Noruega).

Les seues principals línies d’investigació són: el turisme accessible, l’opinió pública sobre el turisme, el mercat laboral en el sector turístic i les relacions entre el turisme i les migracions residencials.

Especialitats: Opinió pública i turisme, Migracions residencials i procés d’urbanització associat al desenvolupament turístic, Turisme i discapacitat.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més