La Comarca Científica demana a la Generalitat crear ajudes per a la divulgació científica

La Comarca Científica demana a la Generalitat crear ajudes per a la divulgació científica

La proposta s’ha plantejat en el marc dels pressupostos participatius i ja ha recollit 70 avals dels 300 necessaris. Es troba entre les millor valorades per a l’àmbit autonòmic.

La Generalitat Valenciana està immersa en la segona fase dels seus primers pressupostos participatius. Després d’haver rebut 875 propostes, un total de 668 han passat el primer filtre, entre les quals es troba “Ajudes a la divulgació científica”, presentada per la plataforma La Comarca Científica.

Ajudes a la divulgació científica.

La proposta del col·lectiu científic demana obrir una línia d’ajudes a associacions i entitats que treballen en l’àmbit de la divulgació científica – tant de les ciències socials com de les ciències naturals-, amb l’objectiu de fer-la arribar amb un llenguatge amable i senzill a la societat valenciana i reforçar l’esperit crític i la cultura científica de la mateixa. A més a més, asseguren que és una bona mesura per a millorar la confiança de la ciutadania en la política, en les institucions i en els mitjans de comunicació.

En paraules d’Alexis Lara, coordinador de l’entitat ciutadana: “La ciència ha de recuperar el prestigi i l’espai que mereix per tal d’explicar el nostre entorn, si no, este lloc el seguirà ocupant el soroll i les fake news en un ambient creixent de desafecció política, descrèdit institucional i mediàtic”.

Actualment la proposta ha recollit 70 avals, però necessita 300 per poder passar a la següent fase, la de votació. Fins ara, cap de les propostes d’àmbit autonòmic ha aconseguit recollir els avals necessaris. La ciutadania podrà enviar el seu suport a través del portal de participació de la Generalitat “GVA Participa” fins al 27 de juny, i en concret a la proposta de La Comarca Científica a través d’este enllaç.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més