Ideología y satisfacción con el sistema político en el País Valencià

Ideología y satisfacción con el sistema político en el País Valencià

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Yagüe-Plasencia, A., Garcia-Prieto, I., Martín-Rochina, A., Ramos-Enguídanos, D. i Cintrano-Navarro, M. (2024). Ideología y satisfacción con el sistema político en el País Valencià. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e18.


Resum

Aquesta recerca busca analitzar si existeix una vinculació entre la ideologia de la ciutadania valenciana i la satisfacció amb el seu sistema polític. Per a aconseguir això, hem analitzat, a través del mètode quantitatiu, els resultats de la “macroenquesta sobre tendències en vot autonòmic” (E3386) realitzada pel Centre de Recerques Sociològiques (CIS) al novembre de l’any 2022. Així, s’ha aprofundit sobre si la ideologia es relaciona amb dues dimensions del sistema polític: la probabilitat de vot i la satisfacció de la ciutadania sobre les polítiques públiques, diferenciant en aquesta última entre polítiques destinades als serveis públics i polítiques associades a la matèria econòmica. Els resultats confirmen que existeix una relació entre la posició ideològica i la satisfacció amb el sistema polític, encara que la influència que aquesta exerceix és diferent segons la dimensió estudiada. La probabilitat d’anar a votar és menor en el centre ideològic, malgrat ser relativament elevada en tots els grups. En el cas de la satisfacció amb les polítiques públiques, les persones situades a l’esquerra són les que més satisfetes es mostren, independentment de la tipologia de política pública que es tracte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més