Les desigualtats territorials al País Valencià: Una mirada a través de la satisfacció política de la ciutadania

Les desigualtats territorials al País Valencià: Una mirada a través de la satisfacció política de la ciutadania

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Pínter-Cercà, A., García-Forner, N., Guillem-Cebolla, A., Girón-Santos, L.A. i Fernández- Montesinos, N. (2024). Les desigualtats territorials al País Valencià: Una mirada a través de la satisfacció política de la ciutadania. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e19.


Resum

L’estudi de la satisfacció política autonòmica al País Valencià permet caracteritzar la seua desigualtat territorial entre l’entorn rural i l’urbà. Des d’autors clàssics com Karl Marx fins sociòlegs valencians com Rafa Castelló-Cogollos, aconseguim un marc teòric complet exportable per a futurs estudis sobre l’anàlisi de les desigualtats territorials al País Valencià. Mitjançant la Macroencuesta sobre tendencias de voto autonómico (E3386) del CIS s’ha analitzat la satisfacció política institucional de la ciutadania valenciana davant aspectes com la facilitat per a trobar un treball, la satisfacció amb els serveis socials i la satisfacció amb la gestió de reptes demogràfics. En aquests termes, trobem una insatisfacció política institucional correlativa amb la pertinença a l’entorn rural. Aquesta desigualtat s’aguditza als casos de la satisfacció amb la gestió demogràfica i amb els serveis socials, detectant una població rural més insatisfeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més