Javier Cencillo Abad

Javier Cencillo Abad

Javier Cencillo

Javier Cencillo Abad

📌
València Ciutat


644343485

📧
javier.cencillo@gmail.com

Sociòleg, politòleg i Màster en Professor d’Educació Secundària (Filosofia) per la Universitat de València des de 2014. El seu currículum professional combina la sociologia amb l’educació. En 2013 se li va concedir una beca per a ampliar la seua experiència en la Concejalia de benestar social i integració de l’Ajuntament de València, on va col·laborar en la publicació de dos estudis sobre col·lectius migrants.

També destaquen els seus anys com a educador amb alumnat en risc d’exclusió social, i la seua labor docent en Bradford (Anglaterra) on va impartir Sociologia i Humanitats.

Va ser aquesta última experiència la que li va motivar a iniciar una investigació doctoral centrada en el fracàs escolar i les seues causes; un viatge encara inacabat que, partint d’autors com Paulo Freire, li ha permés aprofundir sobre el neuroaprenentatge i el potencial emancipador del mindfulness.

Ha col·laborat durant quatre anys amb l’ONG Bokatas, acompanyant a persones en situació de sensellarisme i donant xarrades en universitats, col·legis o televisió.

El seu activisme i sensibilitat social també impregnen la seua esfera artística. Des de 2018 ha participat en nombrosos recitals poètics, entre els que destaca la seua adaptació al rap dels Proverbios i cantares d’Antonio Machado. Amb el seu grup, Sociología Animal, ha fet desenes de concerts entre sales i centres socials autogestionats, reivindicant el potencial transformador de l’art i la importància del pensament crític.

Actualment, és professor d’Economia i Història i col·labora semanalment al programa de ràdio El Dia À Punt.

Especialitats: Educació, Música, Filosofia.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més