La satisfacció ciutadana amb el govern del País Valencià: El paper dels factors econòmics i socials

La satisfacció ciutadana amb el govern del País Valencià: El paper dels factors econòmics i socials

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Asenjo-Pardo, D., Barranco-Ferriol, À., Carlos-Sanz, R., Climent-Signes, J., González-Giménez, M. i Mínguez-Pardo, P. (2024). La satisfacció ciutadana amb el govern del País Valencià: El paper dels factors econòmics i socials. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e12.


Resum

La satisfacció ciutadana és un indicador clau per avaluar la qualitat de la democràcia i la efectivitat de les polítiques públiques, així com per a promoure un major benestar i una major participació ciutadana en la presa de decisions. En la present investigació es pretén analitzar com i en quina mesura influeixen els aspectes econòmics i socials en la satisfacció de la població valenciana amb el seu govern. S’ha partit d’una base teòrica especialment limitada per la falta de investigacions prèvies sobre el tema, per tant, farem èmfasi en la importància de la nostra recerca, amb la finalitat de contribuir en l’augment del coneixement existent al voltant del País Valencià. Pel que fa als dos factors mencionats, s’ha demostrat que quan més a la dreta es situen les persones respecte a la ubicació ideològica i major nivell d’estudis tinguen, menor satisfacció mostraran amb el Govern valencià, afegint en el cas del factor social la influència de l’edat, que segueix la mateixa relació que les dues anteriors. Per últim, a través dels resultats i els treballs estudiats es presenten diverses hipòtesis, que poden donar lloc a interessants investigacions futures relacionades amb la temàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més