La probabilitat d’anar a votar al País Valencià

La probabilitat d’anar a votar al País Valencià

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Martínez-de Lejarza, A., Barrachina-Lasheras, V., Corbí-Verdú, L., Garcia-Cubero, J., López- Bernad A. i Navarro-García, A. (2024). La probabilitat d’anar a votar al País Valencià. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e13.


Resum

La probabilitat d’anar a votar de la població del País Valencià depèn de múltiples variables. En aquesta investigació volem conèixer com influeix la posició en l’estructura social en la probabilitat d’anar a votar al País Valencià. S’han seleccionat com a variables: edat, sexe, situació laboral, província, grandària de municipi, pràctiques religioses, ideologia, estat civil i nivell d’estudis.Mitjançant una regressió lineal múltiple i juntament amb altres mesures per tal d’esbrinar la significació de cadascuna d’elles s’han seleccionat quines són rellevants i quines no. A més, una revisió bibliogràfica i una anàlisi completa de resultats conclouen relacionant-les entre sí i donant una visió global de la intenció de vot al territori. Les variables significatives no han coincidit del tot en les hipòtesis plantejades inicialment, vindre d’un entorn rural no varia la intenció de vot front a vindre d’un entorn urbà o coses aparentment superades com pot ser el sexe encara hi són determinants.

2 Comments

  1. Jorge

    Bon dia. Article d’Esbossos Socials –> La probabilitat d’anar a votar al País Valencià.
    El meu nom està mal posat en la secció de com citar-hi. És Garcia-Cubero i no Garcia-Cubera. Podeu entrar al PDF i voreu com està ben escrit el nom d’autoria a la portada. Agraïria el canvi. Salutacions cordials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més