La satisfacción política en el País Valencià: ¿Qué papel juegan las clases sociales?

La satisfacción política en el País Valencià: ¿Qué papel juegan las clases sociales?

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Acosta, S., Lisart-Blesa, M., Martínez-Vegara, L., Moreno-Olivares, R., Rodríguez-Monleón, M. (2024). La satisfacción política en el País Valencià. ¿Qué papel juegan las clases sociales? Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e16.


Resum

El present article de recerca examina la satisfacció de la població de la Comunitat Valenciana respecte al seu govern autonòmic. Amb l’objectiu de respondre si està determinat el nivell de satisfacció en les polítiques socials i econòmiques aplicades pel govern del País Valencià per les classes socials. Es realitzaran diferents proves estadístiques (ANOVA, Taula
contingència i correlacions) en les diferents variables creades: la classe social, la satisfacció amb les polítiques públiques i la satisfacció amb el govern autonòmic. Els resultats revelen que hi ha relació entre la satisfacció amb el govern i les polítiques públiques. També s’observa una relació entre la classe social i la satisfacció amb el govern, no obstant això, no es troba una relació significativa entre la classe social i la satisfacció amb les polítiques socials i econòmiques. L’estudi conclou que el govern actual ha aconseguit satisfer a la majoria de la població, especialment en termes de satisfacció amb el govern autonòmic. Finalment, després de la realització de l’estudi, s’arriba a la conclusió de la necessitat de realitzar enquestes més clares i definides en el futur, així com recerques addicionals per a comprendre millor la percepció de la ciutadania sobre les polítiques econòmiques i socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més