Trabajo, vivienda, ocio y educación en el País Valencià: Diferencias generacionales

Trabajo, vivienda, ocio y educación en el País Valencià: Diferencias generacionales

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Aparicio-Rubio, M.B., Carbonell-Grau, N., Castaño-Arderiu, N., Fortea-Zettl, L., i Miró-García, H. (2024). Trabajo, vivienda, ocio y educación en el País Valencià: Diferencias Generacionales . Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e15.


Resum

La precarietat vital de la joventut és un fenomen de gran interès actualment amb diverses vies des de les quals examinar-lo. La present recerca analitza el grau de satisfacció de la població valenciana respecte als àmbits de treball, habitatge, educació i oci des d’una perspectiva transgeneracional: una anàlisi quantitativa a partir de l’Estudi CIS Nº3386 (2022). Els resultats mostren que existeix una doble fractura respecte a la satisfacció amb les polítiques relacionades amb la joventut: entre la joventut i l’adultesa i, dins de la joventut, entre aquelles persones d’edat més tardana i aquells joves que encara no han iniciat la transició a la vida adulta. S’identifica al seu torn una major complexitat i pluralitat de la prevista en relació amb l’anàlisi d’altres variables sociodemogràfiques, econòmiques, polítiques i culturals contemplades. Aquestes troballes ofereixen unes bases sobre les quals implementar futures recerques de caràcter qualitatiu per a explorar la percepció sobre la precarietat vital dels i les joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més