TFM – La valencianitat als ulls de la dreta: una aproximació a partir dels debats d’investidura en les Corts Valencianes (1983-2019)

TFM – La valencianitat als ulls de la dreta: una aproximació a partir dels debats d’investidura en les Corts Valencianes (1983-2019)

El TFM d’història d’Albert Vilaplana Serralta està obert i pot descarregar-se gràcies al repositori de TFG i TFM d’Història Valenciana.

⚠ Recorda citar l’autor i el nostre repositori si l’utilitzes en les teues investigacions!

Vilaplana, A (2022). La valencianitat als ulls de la dreta: una aproximació a partir dels debats d’investidura en les Corts Valencianes (1983-2019) [TFM]. UOC. Repositori de La Comarca Científica.Busques algun altre TFG o TFM de ciències socials que analitze les comarques valencianes?


Resum del TFM d’Història d’Albert Vilaplana Serralta

Este treball naix de la necessitat d’analitzar històricament quina és la postura de la dreta valenciana institucional en relació a la identitat valenciana i com la conceptualitzen. A partir de l’anàlisi dels debats d’investidura en les Corts Valencianes com a fonts primàries, s’analitza quina és la nació de la dreta valenciana, la visió sobre la llengua i quin paper juga Catalunya i el catalanisme en els discrusos i rèpliques a l’hora de configurar la seva visió de la valencianitat. 

Les diferents perspectives de la dreta valenciana

L’estudi pretén mostrar les diferents perspectives de la dreta valenciana en política institucional com són el regionalisme, el blaverisme o l’espanyolisme representats en els diferents partits dretans que han obtingut representació a les Corts: Coalició Popular, el Centro Democrático Social, el Partit Popular, Ciudadanos, Vox o Unió Valenciana.

Repàs històric del valencianisme polític

Abans però, es fa un repàs històric del valencianisme com a moviment polític, així com de l’antivalencianisme o de pràctiques polítiques que han pogut ser predecessores de l’anticatalanisme posterior. Podreu trobar per tant l’evolució del pensament dels partits de dretes hereus del regionalismo bien entendido del franquisme, passant per la defensa a ultrança de les senyes valencianes com a fets històrics i polítics sense cap connexió amb la resta de territoris catalanoparlants, o la simple defensa administrativa, a la francesa, de l’autonomia valenciana amb la especificitat de fer-ho directament a través de les veus dels protagonistes i defensors d’estes tesis.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més