Eleccions 2019 | Debat a la Facultat de Ciències Socials

Eleccions 2019 | Debat a la Facultat de Ciències Socials

Les eleccions de 2019 estan molt a prop i fiquen en joc la política municipal i l’autonòmica. La configuració dels Ajuntaments i de les Corts Valencianes està en mans dels valencians. El sociòleg Vicent Flor, l’historiador Carles Senso, la politòloga Aurora Mora i el psicòleg social Oto Luque, es citen el 3 d’octubre a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València en un debat organitzat per La Comarca Científica i moderat pel sociòleg Alexis Lara.

Debat Eleccions 2019: Una perspectiva científica

En La Comarca Científica hem decidit fer un pas al món offline per a arrancar la III Temporada amb més força. Així doncs hem organitzat el debat Eleccions 2019: Una perspectiva científica per al dia 3 d’octubre, a les 18:30 hores, al saló d’actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

El coordinador del projecte, Alexis Lara, afirma que el debat “pretén donar una visió holística del que ens espera als valencians en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, evitant l’esquer partidista i centrant-nos en un punt de vista científic-social de la realitat”. Recorda, a més a més que “comptar amb quatre científics socials diferents ens permet analitzar el passat, el present i el futur del comportament electoral valencià i aprofundir en l’anàlisi de les tendències socials”.

Un debat amb format televisiu

Participació pública eleccions 2019

En La Comarca Científica remarquem el caràcter dinàmic i participatiu que adquirirà el debat. En cap cas volem convertir l’acte en una mera xerrada acadèmica. Tot el contrari. Pretenem donar-li veu al públic a través de les xarxes socials i també amb un torn de paraula, a més d’agilitzar les ponències amb preguntes concretes i amb tres grans blocs temàtics on els ponents podran intervindre sense cap rigidesa en el format.

Un cartell potent

Volem posar en valor els convidats del debat. Per una banda, l’acte comptarà amb la visió sociològica de Vicent Flor, autor de diversos assajos i director, des de 2015, de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Flor és a més a més llicenciat en ciències polítiques, sociologia i antropologia social i cultural per la UNED.

Per altra banda, la participació de Carles Senso posarà el punt de vista històric ja que Senso és doctorat en història. Este jove historiador és també periodista, en concret de la secció comarcal de la Ribera al Levante-EMV.

Cartell debat eleccions 2019

La politòloga i màster en anàlisi polític Aurora Mora, permetrà als assistents de l’acte conèixer les claus polítiques d’un esdeveniment com són les eleccions de 2019. La ciència política es mesclarà amb l’experiència com a assessora política a la Diputació de València.

Per últim, el catedràtic en psicologia Oto Luque, podrà aprofundir en la temàtica per a submergir al públic en la ment dels votants valencians. Una llarguíssima trajectòria com a acadèmic i activisme dins de les entitats de la psicologia social l’avalen per a realitzar un potent anàlisi electoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més