El suport a la ruralitat al País Valencià: Percepció sobre les polítiques de suport als espais rurals

El suport a la ruralitat al País Valencià: Percepció sobre les polítiques de suport als espais rurals

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Álvarez, J., Amat, S., Elipe, N., Pous, A., Sendra, A. i Sorà, C. (2024). El suport a la ruralitat al País Valencià: Percepció sobre les polítiques de suport als espais rurals. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e14.


Resum

Aquest article té com a objectiu observar aquelles característiques de la població que més afecten a l’hora d’avaluar les polítiques públiques orientades a la protecció del medi rural, àmbit que conforma un gran espai del nostre territori i la nostra identitat, tant al conjunt d’Espanya com al País Valencià. Per tal d’aconseguir aquest objectiu s’ha emprat una metodologia quantitativa fonamentada en la base de dades del CIS nº3386. Les variables utilitzades per a determinar aquesta satisfacció han sigut l’edat, el sexe, la dimensió del municipi, l’autoubicació ideològica, nivell d’estudis, l’ocupació i el nivell d’ingressos. Aquestes variables han sigut analitzades a partir de diferents mètodes, entre els quals destaca la regressió lineal múltiple. S’ha observat que les variables que més influeixen a l’hora d’avaluar les polítiques orientades al medi rural són l’escala d’autoubicació ideològica, el nivell d’estudis, l’edat de la persona entrevistada i la diferència entre població ocupada i inactiva o parada. En conseqüència es conclou que el perfil que més satisfet està en aquestes polítiques són les persones que s’ubiquen a l’esquerra ideològica, joves, amb un baix nivell d’estudis i generalment ocupats. No obstant això, s’ha considerat que una major mostra de població de municipis inferiors a 1000 habitants seria molt convenient per a una anàlisi més acurada, així com altres mètodes més participatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més