Anclajes territoriales. La percepción de la desigualdad en el País Valencià en 2021

Anclajes territoriales. La percepción de la desigualdad en el País Valencià en 2021

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Stoica, A., Campaña, A,. Ibarluzea, O., Ortiz, I., Serra, J. I Llácer, G. (2024). Anclajes territoriales. La percepción de la desigualdad en el País Valencià en 2021. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e2.


Resum

La desigualtat és un fenomen social que afecta la totalitat de les dimensions vitals de les persones. La percepció sobre el seu gènesi, no obstant això, pot veure’s condicionada
per multitud de factors, entre els quals destaquem la qüestió territorial. En aquest text es busca determinar, mitjançant una recerca de tall quantitatiu a través del baròmetre de 2021 d’Argos, l’articulació d’aquesta percepció al País Valencià, entenent que el paper de les relacions de dominació internes condicionarà la seva distribució per zones. Els resultats, no obstant això, es demostren poc determinants, podent conjecturar l’existència d’elements de distorsió o l’homogeneïtzació de les percepcions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més