Presentació. Comprenent l’estructura social valenciana a través de la recerca sociològica

Presentació. Comprenent l’estructura social valenciana a través de la recerca sociològica

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Faus-Bertomeu, A., Obiol Francés, S. i Castelló-Cogollos, R. (2024). Presentació. Aprenent l’estructura social valenciana a través de la recerca sociològica. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e1.


Resum

A través de la “Sociological Literacy Framework” (SLF), Ferguson i Carbonaro (2016) proposen cinc temes clau de la disciplina sociològica i les competències que ha d’adquirir l’estudiantat que cursa aquest estudis. D’entre aquests temes fonamentals en destaquen la mirada sociològica com a mode específic de la sociologia per entendre l’estructura social i analitzar els fenòmens i les interaccions socials. Aquest és el marc didàctic des d’on es planteja l’assignatura “Estructura i Canvi Social al País Valencià” de la Universitat de València, on l’estudiantat s’aproxima al coneixement de la realitat valenciana a través de l’elaboració d’un article científic que es publica a la revista “Esbossos Socials. Estructura social al País València”. A les següents pàgines definim la metodologia docent aplicada a la matèria, les competències i habilitats que l’estudiantat adquireix a través de ella, el mode de procedir en l’elaboració de l’article i es presenten els articles publicats al segon volum d’“Esbossos Socials titulat “Valoració de les accions governamentals valencianes per minvar les desigualtats i l’exclusió social” redactats per l’estudiant dels cursos 2021/22 i 2022/23.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més