Percepciones respecto a la protección del medioambiente por generaciones en el País Valencià

Percepciones respecto a la protección del medioambiente por generaciones en el País Valencià

La publicació d’estre treball en la revista Esbossos Socials ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials.

⚠ Recorda citar l’autoria del text si l’utilitzes en les teues investigacions!


Gómez-Ezquerra, T., Legendre, L.., Pelé, M., Pérez-Juan, L. i Utrera-Mariño, L. (2024). Percepciones respecto a la protección del medioambiente por generaciones en el País Valencià. Esbossos Socials. Estructura Social del País Valencià, nº 2, e3.


Resum

El propòsit de l’article és acostar-nos a la qüestió mediambiental a través de la teoria sobre els valors postmaterialistes de Ronald Inglehart introduint la variable generació. En concret, analitzant els diferents tipus de percepció en relació a pràctiques de cura del medi ambient al País Valencià. Per a això, hem dut a terme una anàlisi amb metodologia quantitativa sobre la base de les dades del baròmetre realitzat per la Generalitat Valenciana l’any 2021. Al llarg de la recerca ens trobem amb limitacions metodològiques respecte a les dades disponibles en el nostre territori, la qual cosa mostra les mancances en la recollida i tractament de dades en la societat valenciana. Malgrat això, els resultats mostren rellevància –encara que no gaire intensa– i s’ajusten parcialment a la tesi de Inglehart, així com als postulats ecofeministes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més