La Comarca Científica participa al desé aniversari del Dia de la Sociologia a la Universitat d’Alacant

La Comarca Científica participa al desé aniversari del Dia de la Sociologia a la Universitat d’Alacant

El Dia de la Sociologia, Desé Aniversari – Ampliant Horitzonts celebrat a la Sala de Graus Alfredo Orts de l’Edifici d’Òptica de la Universitat d’Alacant el 18 d’abril de 2024 es va centrar en la divulgació de la sociologia a mitjans digitals, la natarriva visual de les vulneracions de drets i les eixides professionals de la sociologia.


El 14 de febrer de l’any 2014 es va celebrar per primera vegada el Dia de la Sociologia a la Universitat d’Alacant. Des d’aleshores ençà, la fita ha reunit a professionals, acadèmics i estudiants de la Universitat d’Alacant per dialogar al voltant d’esta disciplina de les ciències socials.

Enguany, La Comarca Científica ha estat convidada a participar en la celebració per a compartir la seua experiència i reflexions al voltant de la divulgació científica als mitjans digitals amb altres divulgadors i divulgadores en un espai facilitat per Raquel Huete Nieves, professora titular del Departament de Sociologia I i investigadora de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la Universitat d’Alacant.

Dia de la Sociologia. Desé anivesrari jornada UA.
Julia Sanchis, de La Comarca Científica, en el desé aniversari del Dia de la Sociologia a la Universitat d’Alacant.

L’encarregada de representar a La Comarca Científica en esta ocasió va ser la sociòloga i politòloga Julia Sanchis Sánchez, qui va compartir este espai de diàleg amb:

La importància, els reptes i les oportunitats de la divulgació científica

Durant la jornada, al llarg d’una hora i mitja va tindre lloc una conversació al voltant del paper de la divulgació científica en l’actualitat en què hi ha major accés a la informació que mai en la història, fet que pot portar a la infoxicació i la desinformació a través de notícies falses i negacionismes; els reptes i, fins i tot, la violència amb què conviuen divulgadors i divulgadores; així com els objectius, l’abast i l’impacte que es persegueix amb la presència dels quatre projecte als mitjans digitals.

Al mateix temps, este espai de diàleg va permetre donar a conèixer d’una manera més propera el projecte de La Comarca Científica entre la comunitat educativa de la Universitat d’Alacant. Entre les característiques diferenciadores de la iniciativa es va destacar el seu caràcter col·lectiu, col·laboratiu i territorialitzat a les comarques valencianes que té objectius més enllà de la divulgació científica, com és el reconeixement i visibilització de les ciències socials al nostre territori i que per tal d’aconseguir-ho ha engegat iniciatives com el Cercador de científics i científiques socials o el Repositori de TFG i TFM.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més