TFG Evolució dels trets sociodemogràfics de la immigració al País Valencià des d’una perspectiva interterritorial

TFG Evolució dels trets sociodemogràfics de la immigració al País Valencià des d’una perspectiva interterritorial

El TFG del sociòleg Enrique Martí Rubio està obert i pot descarregar-se gràcies al repositori de TFG i TFM de Sociologia Valenciana.

⚠ Recorda citar l’autor i el nostre repositori si l’utilitzes en les teues investigacions!

Martí, E (2021). Evolució dels trets sociodemogràfics de la immigració al País Valencià des d’una perspectiva interterritorial. Anàlisi de les seues principals tendències des de començaments del segle XXI en el marc d’una realitat comarcal diversa [TFG]. Universitat de València. Repositori de La Comarca Científica.

Resum del TFG de Sociologia de Enrique Martí Rubio

El present treball de recerca pretén dur a terme una caracterització sociodemogràfica de la immigració al País Valencià, acostant-se a les diferències intercomarcals que conformen el seu territori. Si bé resulta evident que la temàtica migratòria ve prenent cada vegada major pes en el debat acadèmic –així com en el social i polític–, des d’aquest treball de recerca se subratlla la importància d’un estudi detallat de les característiques més essencials de la població immigrant amb la finalitat de presentar una imatge general de la situació en la qual aquesta es troba, tant des d’una perspectiva històrica com interterritorial.

Immigració al País Valencià – Perspectiva comarcal

Partint de l’anàlisi quantitativa de fonts secundàries de portals estadístics com l’Institut Nacional d’Estadística o el Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana, s’ha plantejat un diagnòstic, des de 1998 (i des de 2002 en el nivell territorial comarcal) fins a l’actualitat, dels trets sociodemogràfics principals de la població immigrant en els nostres territoris. Mitjançant aquesta anàlisi autonòmica del País Valencià, però sobretot des de la seva perspectiva comarcal, han estat observades les importants diferències interterritorials pel que fa a la mena d’immigració predominant, trets que han de ser àmpliament presos en consideració amb la finalitat de plantejar polítiques migratòries més eficaces en el marc d’una realitat substancialment diversa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més

7772