“La Comarca” inicia els tràmits per a convertir-se en associació valenciana de divulgació científica

“La Comarca” inicia els tràmits per a convertir-se en associació valenciana de divulgació científica

Els actuals membres de La Comarca Científica constituiran l’òrgan de govern de la nova entitat amb l’objectiu de fer arribar les ciències socials a la ciutadania valenciana.

El grup de joves professionals de les ciències socials que conforma La Comarca Científica, ha donat hui 10 de setembre de 2021 el pas definitiu per a convertir-se en l’associació “La Comarca” que tindrà com a principal finalitat la divulgació de les ciències socials en la societat valenciana. Promoure l’ús del valencià en l’àmbit científic, reivindicar l’accessibilitat i la transparència de dades i estudis públics per al seu aprofitament o combatre les notícies falses, són altres dels objectius que els impulsors de l’associació han detallat en els seus estatuts.

"La Comarca", associació de divulgació científica

“Les noves tecnologies, l’ús de les xarxes socials i la proliferació de periòdics digitals vinculats a grups negacionistes han alimentat el titular fàcil i el clickbait que impedeixen la reflexió crítica i la contrastació d’informació. Tot circula molt ràpid, però la ciència té altres ritmes”, comenta Alexis Lara, coordinador de La Comarca Científica. “Per a combatre les fake news i els biaixos de confirmació, la ciència ha de recuperar un paper central en la societat i per a aconseguir-ho és tan important la producció científica com la seua divulgació”, remata el sociòleg.

L’òrgan de govern de l’associació La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials estarà integrada per un equip jove especialitzat en el camp de les ciències socials i de la comunicació i representa un equilibri territorial: Alexis Lara, de la Ribera Alta, serà el seu president; Javier Cencillo, de València Ciutat, el secretari; Elena Tamarit, de l’Horta Nord, la tresorera i Julia Sanchis (Camp de Túria), Idoia Arreaza (Horta Sud) i Pablo Rocamora (Baix Segura), assumiran les vocalies.

La nova associació està oberta a investigadors de camps tan variats com la sociologia, l’antropologia, la ciència política, la geografia, la història, la psicologia, la criminologia o l’economia, entre altres, però també a la ciutadania en general i a altres persones que compartisquen les seues finalitats.

La Comarca Científica, plataforma impulsora de La Comarca. Associació Divulgativa de Ciències Socials, va néixer el 5 d’abril de 2017 i des d’aleshores ha anat incrementant el nombre de col·laboracions mitjançant videos, reportatges, debats públics, anàlisis electorals… Però sempre comptant amb la veu dels professionals de les ciències socials que, tal com diu el nou lema del col·lectiu a les xarxes socials, “no són una mera opinió més”, sinó anàlisis basats en teories i estudis contrastats.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més