Vídeos

De Comarca a Comarca 1×01 | I això de les comarques valencianes?

De Comarca a Comarca s’estrena com una nova secció del pòdcast de La Comarca Científica. En esta plataforma de divulgació de les ciències socials ens hem proposat desafiar eixe sentit comú que també ens impedeix explorar més horitzons en termes territorials, aquell tòpic de “Castellonenses, Valencianos y Alicantinos”, un provincialisme que és contrari a la comarcalització, una realitat social molt més propera a a la ciutadania valenciana.

Guille del Olmo (psicòleg i historiador) i Carles Asensi (historiador) parlen amb Andreu Ginés (historiador) director tècnic de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià i Vicent Soler (economista) membre dels “13 d’Alaquàs”, plataforma d’activistes valencianistes que buscaven crear el Consell Democràtic del País Valencià durant la transició.

Veure més“De Comarca a Comarca 1×01 | I això de les comarques valencianes?”

De Sentit Comú 1×02 | El meninfotisme valencià i la revolució del petroli

Analitzem el mite del meninfotisme, l’etiqueta que defineix el poble valencià com una societat passiva i submissa front a les injustícies que li envolten. Una expressió que s’ha convertit en sentit comú de tant d’utilitzar-la, però que amaga moltes qüestions rellevants al darrere. Com a bons científics socials, anem a furgar bona cosa per a contar-vos-ho.

En el segon capítol del pòdcast De Sentit Comú, parlem amb Diego Fernández, autor del TFM «L’alçament del moviment obrer a l’Alcoià del segle XIX» disponible al repositori de TFG i TFM de La Comarca Científica.

Veure més“De Sentit Comú 1×02 | El meninfotisme valencià i la revolució del petroli”

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més