La Comarca Científica

Horta Sud

L’Horta Sud és una comarca valenciana situada al sud de València Ciutat, de l’Horta Nord i del Camp de Túria i al nord de les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa. A l’oest trobem la Foia de Bunyol-Xiva. Amb quasi mig milió d’habitants, esta comarca és una de les comarques més poblades al territori valencià. La seua capital és la ciutat de Torrrent amb més de 80.000 habitants i la comarca està composada per un total de 20 municipis.

Horta Sud

Busques un científic/a social de la zona? En el nostre cercador trobaràs antropòlegs, criminòlegs, economistes, geògrafs, historiadors, psicòlegs, politòlegs, sociòlegs i treballadors socials d’esta comarca valenciana.

Filtrar per ciència
Científics/es socials
Antropòleg/a
Criminòleg/a
Economista
Geògraf/a
Historiador/a
Politòleg/a
Psicòleg/a
Sociòleg/a

L’Horta Sud compta amb una llarga història i un gran patrimoni cultural. Entre els 20 municipis que hi ha la comarca, en total trobem huit museus reconeguts com són el Castell d’Alaquàs, la Rajoleria de Paiporta, Museu del Palmito d’Aldaia, el Museu de Ceràmica de Manises, El Museu Comarcal de l’Horta Sud a Torrent, el Museu d’Història i d’Arqueologia de Silla o el Museu d’Història de Benetússer.

Geogràficament, l’Horta Sud destaca per l’Albufera de Silla, que compta amb un port clàssic i de la que ni tan sols es pot datar la seua antiguitat amb exactitud, ni tan sols el punt exacte on va estar emplaçat el primer embarcador. Només hi ha referències escrites dels antics cronistes com Beuter, Escolano, o Huici que daten els aprofitaments naturals en una cronologia preromana, “com foren les primeres dessecacions fetes pels cartaginesos a la frontera oest, just on es troba el nostre terme”, diu l’actual cronista de la ciutat de Silla, el geògraf i historiador valencià, Josep Antich i Brocal.

La llista de pobles i ciutats que integren la comarca és el següent: Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Lloc Nou de la Corona, Manises, Massanassa, Mislata, Paiporta, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella. 

I vosaltres, quins elements històrics, culturals, sociològics, polítics o lingüístics destacaríeu d’esta comarca valenciana? Què és allò que considereu més important a l’hora de definir-la com a tal?

Ara, gràcies a les ciències socials i a La Comarca Científica, podrem aprofundir més sobre els pobles i les ciutats que la formen.

Experiències a l’Horta Sud:

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més