TFG Congruència o dissimilitud de vot al Congrés i Senat en la circumscripció d’Alacant en eleccions generals consecutives

TFG Congruència o dissimilitud de vot al Congrés i Senat en la circumscripció d’Alacant en eleccions generals consecutives

El TFG del politòleg Rodolfo Agustín Coloma Miñana està obert i pot descarregar-se gràcies al repositori de TFG i TFM de Ciència Política Valenciana.

⚠ Recorda citar l’autor i el nostre repositori si l’utilitzes en les teues investigacions!

Coloma, R (2021). Congruencia o disimilitud de voto al Congreso y Senado en la circunscripción de Alicante en elecciones generales consecutivas [TFG]. UNED. Repositori de La Comarca Científica.

Rodolfo Agustín Coloma Miñana

Resum del TFG de Ciència Política de Rodolfo Agustín Coloma Miñana

En realitzar una xicoteta anàlisi exploratòria del vot al Senat en relació amb el Congrés es pot veure que existeixen certs patrons d’agrupació de vots en la primera, segona o tercera opció de vot, però també uns comportaments diferenciats que podrien ser explicats a l’empara de diverses teories, tant l’escissió de vot, el vot dual, i en algunes eleccions un comportament que pot ser considerat com a vot estratègic, aquell vot racional i conscient que es fa per a maximitzar objectius polítics, amb la dificultat de la seua demostració empírica.

Candidatures d’Alacant al Congrés i al Senat

La recerca revisa el vot de candidatures en el Congrés i al Senat dels mateixos partits polítics analitzant la seua dissimilitud en la circumscripció d’Alacant concentrant-se en les eleccions generals celebrades amb una menor distància temporal, sis mesos, Novembre 2019 (G19N) i Abril 2019 (G19A), així com Juny 2016 (G16) i Desembre 2015 (G15), i un any i nou mesos 1977 (G77) i 1979 (G79).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.