TFG “Introducció i primer desenvolupament de la tipografia de caràcters mòbils en la ciutat de València”

TFG “Introducció i primer desenvolupament de la tipografia de caràcters mòbils en la ciutat de València”

El TFG d’història de Carles Asensi Torres està obert i pot descarregar-se gràcies al repositori de TFG i TFM d’Història Valenciana.

⚠ Recorda citar l’autor i el nostre repositori si l’utilitzes en les teues investigacions!

Asensi, C. (2020). Introducció i primer desenvolupament de la tipografia de caràcters mòbils en la ciutat de València. [TFG]. Universitat de València. Repositori de La Comarca Científica.

L'autor del TFG "Introducció i primer desenvolupament de la tipografia de caràcters mòbils en la ciutat de València", Carles Asensi.

Resum del TFG d’Història de Carles Asensi

El present treball, naix des de l’interès que m’ha suscitat el paper protagonista de la impremta valenciana en l’incunabulisme europeu i la seua influència amb la coincident etapa d’esplendor cultural, el Segle d’Or valencià.

L’aparició de la impremta a l’Europa del segle XV, va significar un punt d’inflexió des de dos vessants: en primer lloc com a una nova manera en la reproducció de textos, més ràpida i productiva que la manuscrita, i en segon lloc; l’afavoriment en la difusió de tot un immens volum cultural de corrents i idees que acabaria consolidant-se amb el pas dels segles.

La transició d’una producció escrita a una impresa no va significar la fi de la primera, doncs esta va perviure formant un binomi que duraria almenys fins gran part del segle XVI, sense produir-se una ruptura de la tradició formal del llibre, encara que es produirà de forma absolutament nova. Tanmateix, la autèntica conquesta dels llibres impresos arribaria
amb les primeres dècades del segle XVI.

Apromimació historiogràfica del primer taller tipogràfic a València

Este TFG té com a objectiu principal oferir una aproximació historiogràfica a la instal·lació del primer taller tipogràfic a la ciutat de València als inicis de la dècada de 1470, amb Jacob Vitzlant al capdavant, i a la seua producció impresa, obra de l’impressor Lambert Palmart.

També s’ha pres en consideració acompanyar el treball amb un annex gràfic, amb el que poder observar i comparar elements característiques formals de distintes produccions de la primera etapa de la impremta valenciana. Per a este annex, s’han utilitzat les digitalitzacions oferides a la base de dades de tipobibliografia valenciana sita al servidor web Parnaseo, sota gestió de la Facultat de Filologia de la Universitat de València, i dirigida pel catedràtic José Luís Canet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies per a assegurar que et donem la millor experiència en la nostra web. Si continues fent ús d’este lloc, assumirem que estàs d’acord amb això.  Sabes més